De Elektruck is een stadsbus uit 1976 die door Roel van de Laar en Bas Rombouts is omgebouwd tot een mobiele, digitale, muziekwerkplaats. Elektruck is tevens de naam van de stichting waarmee wij onze muziekworkshops aanbieden.

Stichting Elektruck heeft als doelstelling; zoveel mogelijk jongeren kennis te laten maken met (elektronische) muziek en hun zelf, spelenderwijs, te laten musiceren met de computer. Het DIY (doe-het-zelf) principe is daarbij het uitgangspunt. Wij zijn ervan overtuigd dat onze consumptie maatschappij, waarbij alles in hapklare brokken wordt aangeleverd, ervoor zorgt dat veel jongeren hun creativiteit en zelfredzaamheid verliezen. Wij gebruiken muziek- en geluidsbewerking als middel, en stralen daarmee uit dat het zelf creëren van nieuwe dingen voldoening en zelfvertrouwen geeft.
Daarnaast merken we dat creatief met muziek en geluid bezig zijn erg belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Het stimuleert het brein en verbetert het sociale vermogen en de concentratie.

Om dat doel te bereiken rijdt de Elektruck langs zo veel mogelijk scholen, instellingen en festivals om onze workshops aan te bieden.
In de Elektruck hebben we 8 werkplekken waar in tweetallen aan gewerkt kan worden. Er is dus plaats voor 16 deelnemers in totaal, maar eventueel is dit in overleg wel iets uit te breiden.
Verder heeft de Elektruck een parkeerplaats nodig van 12 x 2,5 meter met een ‘normale’ 230 Volt stroomaansluiting binnen 35 meter.