WAT?

De Elektruck is een mobiele, digitale, muziekwerkplaats waarin workshops: remixen, beats maken en hits produceren worden gegeven. We bieden workshops voor kinderen van 7 jaar t/m 107 jaar! 

Ben jij een VOLGER of ga je zelf liever VIRAL?! 
Bijna iedereen heeft tegenwoordig een computer waarop je urenlang op YouTube op andermans muziek kunt klikken. Wat bijna niemand weet is dat je op dezelfde computer op een simpele manier je eigen muziek kunt remixen, produceren, inspelen of inzingen. Met de Elektruck willen wij zoveel mogelijk mensen laten zien hoe eenvoudig en leuk het is om zelf een hit te maken. De software en apparatuur die wij in de Elektruck gebruiken wordt ook gebruikt door vele wereldberoemde artiesten en biedt je de mogelijkheid tot het produceren van professionele hits, die jou weer honderden clicks, likes of volgers op kunnen leveren!

De Elektruck in orginele staat!

WAAR?

We hebben natuurlijk niet voor niks voor een mobiele werkplaats gekozen. Met de Elektruck komen we overal!

Meestal rijden we met de Elektruck naar scholen door heel het land, zowel primair als voortgezet onderwijs. Maar we komen ook graag bij vervolgopleidingen, MBO’s, HBO’s etc. We kunnen onze workshops heel simpel en overzichtelijk houden, maar we kunnen ook snel de diepte in voor de mensen die meer uitdaging willen! Daarnaast hebben we veel ervaring met speciaal onderwijs, moeilijk opvoedbare jongeren en mensen met licht verstandelijke beperkingen.

Het  komt er op neer dat eigenlijk iedereen het ontzettend leuk vind om muziek te maken en dat wij het super leuk vinden om anderen dat te leren!

Naast ons werk voor de scholen staan we geregeld op festivals, buurtfeesten, bedrijfsuitjes en natuurlijk kinderfeestjes! Wilt u weten of we ook naar uw activiteit kunnen komen? Vul dan hier je vraag in.

WIE?

De Elektruck is opgericht en wordt beheerd door Roel van de Laar en Bas Rombouts.

Bas en Roel

Roel is na een jaartje conservatorium, klassiek gitaar, naar de kunstacademie in Den Bosch gegaan. Hier is een belangrijke basis voor de Elektruck gelegd. Waar het conservatorium aanvoelde als een strenge ambachtsschool, ontdekte hij op de academie vrij te experimenteren met muziek en geluid. Ook leerde hij hier zijn eigen instrumenten in elkaar solderen en bouwde hij graag mobiele installaties. Langzaam ontstond hier de droom om een mobiel elektronica-lab te bouwen om mee de wereld in te trekken en anderen te inspireren.
Deze droom kwam uit toen hij Bas leerde kennen.

Bas Rombouts had naast zijn studie sociaal cultureel werk, veel ervaring met jongeren. Hij heeft over de hele wereld gewerkt als zeilinstructeur en snowboard leraar. Daarnaast heeft hij een opleiding tot geluidstechnicus gevolgd, en werkte hij als freelance geluidsman voor bands.
Bovendien organiseerde Bas al jaren met een groep vrienden grote feesten. Daarvoor had hij een eigen oldtimer vrachtwagen omgebouwd tot camper. Deze werd volgeladen met een deels zelfgebouwde geluidsinstallatie en zo reden ze door heel Europa om hun feesten te geven.

Vrij kort nadat Bas en Roel hadden elkaar hadden ontmoet was het plan voor de Elektruck rond. Ze leenden 5000,- euro, kochten via marktplaats.nl een oude stadsbus, en gingen aan de slag. Na bijna twee jaar aan de bus te hebben geklust was deze in juni 2007 klaar voor de officiele opening!
Bijna 10 jaar later werken Bas en Roel nog met even veel overgave en plezier aan/bij de Elektruck. Daarnaast werken ze beide nog als freelancer. Bas als geluidstechnicus en Roel doet electro-technische ondersteuning voor kunstenaars.