workshops

 

We hebben verschillende workshops, zie hieronder, maar al onze workshops werken volgens hetzelfde principe. De deelnemers (maximaal 16) komen in de bus en nemen in tweetallen plaats aan een computertafel. Iedere tafel is uitgerust met een MIDI-controller, een microfoon en twee koptelefoons. Als iedereen heeft plaats genomen beginnen we met een gezamenlijke uitleg van het programma, dat op ieders computerscherm te volgen is. In ongeveer 10 minuten laten we dan de basis zien en daarna mogen ze zelfstandig aan de slag. Als ze dan zelf bezig zijn lopen wij met 2 workshopleiders rond om iedereen individueel verder te helpen. De workshop sluiten we weer gezamenlijk af door alle resultaten op te slaan en deze over de speakers aan elkaar te laten horen. De resultaten zijn daarna hier op onze website te beluisteren en te downloaden.

Hieronder staan 3 filmpjes die we gemaakt hebben om een indruk te geven wat er zoal met het programma kan. En onder deze filmpjes gaan we wat verder op de verschillende workshops in.

Ringtones:

Bij de ringtone workshop gaan de deelnemers een eigen unieke ringtone maken. De basis van de ringtone wordt gevormd door de stem. Deze kan worden bewerkt en eventueel worden aangevuld met samples uit onze enorme geluiden bibliotheek.

Het mooie van deze workshop is dat er heel snel een leuk en uniek resultaat is. Een ringtone is maar een heel kort stukje geluid maar de deelnemers kunnen er wel al hun creativiteit en eigenheid in kwijt.

Remixen:

Bij de remix workshop is het de bedoeling dat de deelnemers een heel eigen versie van één of meerdere bestaande nummers gaan maken. Er wordt o.a geleerd hoe je in de muziek kan ‘knippen en plakken’, hoe je twee nummers door elkaar mixt en hoe je onder een prachtige zangpartij een eigen beat kan zetten.

Wij hebben in de Elektruck een grote verzameling van kant en klare nummers maar wil je graag je eigen muziek gebruiken dan is dat ook mogelijk, mits op tijd aangeleverd!

Hoorspelen:

Een hoorspel is een luisterverhaal waarbij naast stemmen ook omgevingsgeluiden te horen zijn. Het zelf maken en op zoek gaan naar passende geluiden is leuk en leerzaam om te doen, en kan leiden tot hilarische momenten!
Deze workshop kan goed aansluiten bij een onderwerp dat op school behandeld is of wordt. Denk bijvoorbeeld aan een leuke geschiedenisles of juist een actualiteit. Graag overleggen we van te voren over deze workshop om u de juiste handvaten te geven om zodoende tot het beste resultaat te komen.

Overige:

Naast de ringtone, remix en hoorspel workshop hebben we verschillende andere projecten gedaan die we graag vaker zouden doen. Bijvoorbeeld het maken van Audio Collages, waarbij leerlingen op pad gaan met een geluidsrecorder om vervolgens de opgenomen omgevingsgeluiden in de Elektruck te mixen tot een prachtige geluidscollage. Of een geluidsspoor maken bij een al dan niet zelf opgenomen film. Super in samenwerking met een stop-motion workshop!

Daarnaast vinden wij het erg leuk om onze expertise en faciliteit in te zetten in dienst van andermans ideeën. Dus heeft u een idee, al is het vaag, wij denken graag mee!

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u die HIER  stellen.