Bas (links) en Roel (rechts) bij de Elektruck

Roel van de Laar is na een jaartje conservatorium, klassiek gitaar, naar de kunstacdemie in Den Bosch gegaan. Hier is een belangrijke basis voor de Elektruck gelegd. Waar het conservatorium aanvoelde als een strenge ambachtschool, ontdekte hij op de kunstacademie vrij te experimenteren met muziek en geluid. Ook leerde hij hier zijn eigen instrumenten in elkaar solderen en bouwde hij graag mobiele installaties. Langzaam onstond hier de droom om een mobiel elektronika-lab te bouwen om mee de wereld in te trekken en anderen te inspireren.
Deze droom kwam uit toen hij na zijn afstuderen Bas Rombouts leerde kennen.

Bas Rombouts had naast zijn studie sociaal cultureel werk, veel ervaring met jongeren. Hij heeft over de hele wereld gewerkt als zeilinstructeur en snowboard leraar. Daarnaast heeft hij een opleiding tot geluidstechnicus gevolgd, en werkte hij als freelance geluidsman voor bands.
Bovendien organiseerde Bas al jaren met een groep vrienden grote feesten. Daarvoor had hij een eigen oldtimer DAF vrachtwagen omgebouwd tot camper. Deze werd volgeladen met een deels zelfgebouwde geluidsinstallatie en zo reden ze door heel Europa om hun feesten te geven.

Vrij kort nadat Bas en Roel hadden elkaar hadden ontmoet was het plan voor de Elektruck rond. Ze leenden 5000,- euro, kochten via marktplaats.nl een oude stadsbus, en gingen aan de slag. Na bijna twee jaar aan de bus te hebben geklust was deze in juni 2007 klaar voor de officiele opening!
Bijna 10 jaar later werken Bas en Roel nog met even veel overgave en plezier aan/bij de Elektruck. Daarnaast werken ze beide nog als freelancer. Bas als geluidstechnicus en Roel doet electro-technische ondersteuning voor kunstenaars.